Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، سید محمدجواد حسینی قاری قرآن کریم مهمان دومین برنامه «هیئت آنلاین» درباره دلیل ماندگاری «عبدالباسط» قاری برجسته جهان اسلام گفت: ظرفیت صوتی مرحوم عبدالباسط و فضای اجتماعی و قرآنی مصر از یک سو، و تعدد جلساتی که او و سایر اساتید این کشور در آن حضور داشتند از سوی دیگر باعث شد تا آنها جایگاه ماندگاری در قرائت قرآن داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته نبوغ، هوش سرشار و تلاش مثال‌زدنی آنها نیز در این باره مؤثر بود.

حسینی درباره محدوده مجاز تقلید قاریان از سایر اساتید عنوان کرد: «تقلید» مسئله مهمی در تلاوت قرآن کریم است. خود من همچون بسیاری از قاریان دیگر گاهی اوقات تقلید می‌کنم، اما معنای تقلید، صرفاً آن ملودی و چارچوب تلاوت نیست، بلکه درگیر احساس در تلاوت می‌شوم و خود را در قالب آن اساتید قرار می‌دهم تا بتوانم احساس واقعی خودم را در تلاوت جاری کنم.

وی افزود: مثلاً برخی اساتید صدای محزونی دارند مثل استاد «محمد رفعت»، «متولی عبدالعال» و یا «کامل یوسف بهتیمی»؛ اما جنس همین تلاوت حزین با هم فرق دارد. گاهی در لحن و صدا احساس درد یا ندامت است و گاهی عبودیت و بندگی برجسته می‌شود. من خودم را در این قالب‌های حسی قرار می‌دهم.

حسینی اظهار کرد: معمولاً در روزهایی که تلاوت دارم، سعی می‌کنم بیشتر سکوت کنم و به معنای آیاتی که قصد خواندن آن دارم و همچنین دستگاه و نغمه‌های مناسب فکر می‌کنم. اگر تلاوت سطحی و بدون پشتوانه باشد، به عمق جان مخاطب نفوذ نمی‌کند.

این قاری درباره تفاوت تلاوت در مجالس مختلف مثل جشن‌های مذهبی، یادواره، افتتاحیه و اختتامیه‌های رسمی و… نیز گفت: تلاوت قرآن کریم پیچیده‌تر از آن چیزی است که به نظر می‌رسد.مثلاً در یک افتتاحیه با مخاطبان عادی آیات، لحن و ریزتحریرها و.. را به گونه‌ای انتخاب می‌کنم که ساده و قابل فهم باشد، اما وقتی مخاطبان خودشان قاری و اهل فن هستند آیات انتخابی و نوع تلاوتم فرق دارد.

او درباره تجربه تلفظ اشتباه کلمات یا اتفاقاتی از این دست در هنگام تلاوت به صورت حفظ اضافه کرد: نه تنها من بلکه خیلی از بزرگان مصری این تجربه را حتی در قرائت‌های خیلی مهمشان دارند. مثلاً استاد «مصطفی اسماعیل» در تلاوت سوره بقره که یکی از شاهکارهای تلاوت ایشان است اشتباه دارد یا استاد «محمد اللیثی» در قرائت سوره نحل اشتباه خوانده، چون این‌ها اغلب از حفظ و زنده می‌خوانند. برای من هم خیلی اتفاق افتاده است.

وی ادامه داد: موسیقی عربی برگرفته از موسیقی فارسی است. حتی اسامی آنها مثل مقام نهاوند، چهارگاه و سه‌گاه و ما خیلی از اوقات از دستگاه و ملودی ایرانی استفاده می‌کنیم. وقتی موسیقی محلی ایرانی با آن فضای عربی مصری ترکیب شود بسیار زیبا می‌شود.

حسینی درباره عجیب‌ترین صله‌ای که پس از تلاوت قرآن دریافت کرده است گفت: در یک شهرستان که اتفاقاً محفل قرآنی خوبی هم بود، آخر برنامه یک کله‌قند به ما دادند (با خنده). اما بهترین هدیه معنوی که من گرفتم، در سفر به کربلای معلی بود که تولیت حرم مطهر حضرت سیدالشهدا (ع) یک انگشتری با نگین سنگ مزار مطهر امام حسین (ع) به من هدیه دادند که البته به محض رسیدن به ایران با افتخار به پدرم هدیه دادم.

این قاری جوان اضافه کرد: انس با قرآن در کشور ما کمرنگ است و بسیاری از مردم معنا و مفهوم آیات قرآن را نمی‌شناسند. ما قرآنی‌ها در این فضا احساس تنهایی می‌کنیم. گاهی در این عرصه آن‌قدر درگیر کار رسانه‌ای می‌شویم که از محتوا غفلت می‌کنیم. شاید توجیه این باشد که اصل، عمل به قرآن است؛ اما نباید فراموش کرد که از طریق قرائت و حفظ می‌شود نوجوان‌ها و جوان‌ها را با قرآن همراه کرد. خاضعانه از همه کسانی که تأثیرگذار هستند مثل ورزشکاران، هنرمندان و اهالی رسانه و همه کسانی که به شکلی می‌توانند به قرآن کمک کنند می‌خواهم که به میدان بیایند.

او در پاسخ به این پرسش مجری که اگر یک ماه رئیس جمهور بودی چه می‌کردی گفت: راستش، قبول نمی‌کردم چون احساس می‌کنم در توان من نیست، اما اگر اختیار و قدرت بیشتری داشتم سعی می‌کردم عرصه قرائت و حفظ قرآن را در کشور متحول کنم. شما ببیند اساتیدی مثل عبدالباسط یا مصطفی اسماعیل چند برابر مشاهیر سیاسی و هنری مصر نام این کشور را در دنیا مطرح کرده‌اند.

کد خبر 5191759

منبع: مهر

کلیدواژه: قرآن مسابقات قرآنی عبدالباسط قرائت قرآن قرآن کریم مصطفی اسماعیل سید محمدجواد حسینی ماه مبارك رمضان ماه رمضان ۱۴۰۰ قرآن قرآن کریم دعای روزهای ماه رمضان فعالیت های قرآنی دعا و نیایش اوقات شرعی محمد علی انصاری میثم مطیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۲۶۵۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صداوسیما یکی از بهترین‌هایش را از دست داد

خسرو والی‌زاده، گزارشگر و گوینده باسابقه تلویزیون و رادیو، «مسعود اسکویی» را از بهترین‌های صداوسیما دانست و اظهار امیدواری کرد که سازمان صداوسیما قدر داشته‌هایش (قدیمی‌ها) را بیشتر بداند.

مسعود اسکویی ـ گوینده و کارشناس مجری پیشکسوت رادیو ـ که از چندی پیش در بیمارستان بستری بود، صبح چهارشنبه ـ ۱۲ اردیبهشت ماه ـ درگذشت. خسرو والی‌زاده در گفت‌وگویی با ایسنا از همکاری و رفاقت ۳۰ ساله‌اش با مسعود اسکویی گفته است.

این گزارشگر قدیمی سخنش را اینگونه آغاز کرد: بسیار متاسفم از این اتفاق. به خانواده ایشان، همسر محترمشان و خواهرشان و همین‌طور همکاران قدیمی‌شان در تلویزیون و رادیو تسلیت عرض می‌کنم و امیدوارم آنها که هستند قدرشان بیش از این‌ها دانسته شود.

وی مسعود اسکویی را یکی از بهترین‌های تلویزیون و رادیو دانست و گفت: نه فقط رادیو که صداوسیما یکی از بهترین‌هایش را متاسفانه از دست داد. از هر نظر که بگویید آقای اسکویی صدای جاودانه‌ای داشت. هیچکس در ورزشی‌ها نبود که صدای ایشان را نشنیده باشد و لذت نبرده باشد. استاد اسکویی یک صدای مخملی بسیار زیبا همراه با شخصیتی قابل احترام داشتند و سازمان صداوسیما در این روزها یکی از بهترین‌هایش را از دست داد. امیدوارم صداوسیما قدر داشته‌هایش را که قدیمی‌ها هستند و از سرمایه‌های سازمان محسوب می‌شوند، بداند.

در این زمینه بخوانید:

صدای مسعود اسکویی را بشنوید

مرور گفت‌وگوی ایسنا با مسعود اسکویی پس از ۱۰ سال

مسعود اسکویی تا آخرین نفس در رادیو ورزش به عشق مخاطبان زندگی کرد

پیمان جبلی: دوست داشتیم خبرهای خوش المپیک را از زبان مسعود اسکویی بشنویم

والی‌زاده سپس به همکاری‌اش با مسعود اسکویی اشاره کرد و ادامه داد: من بیش از ۳۰ سال افتخار همکاری با ایشان را داشتم و در کنارشان بودم. در شبکه‌های مختلف رادیویی مثل ورزش، تهران، جوان و ... با هم برنامه‌های مختلفی را اجرا کردیم و طی این سال‌ها خیلی چیزها از ایشان یاد گرفتم. ایشان همیشه یار و یاور ما بودند. همیشه خیلی به جوانان اهمیت می‌داد و سعی می‌کرد تجربیاتی که آموخته بود به جوانان منتقل کند.

او یادآور شد: خود من از ایشان خیلی چیزها آموختم و حتی تا روزهای اواخر عمرشان هم در کنارشان بودم و بسیار متاسفم. سه شنبه عصر (یک روز قبل از فوت مسعود اسکویی) شاید آخرین نفری که به ملاقاتش رفت من بودم و متاسفانه پس از آن خبر فوتش را شنیدم. آقای اسکویی بسیار آدم باشخصیت، بااخلاق، محترم و بی‌حاشیه‌ای بودند. ایشان سال‌های سال در تلویزیون و رادیو کار خبری، گویندگی و گزارشگری انجام دادند و همیشه هم برای همه محترم بودند. خدا رحمتشان کند.

به گزارش ایسنا، مسعود اسکویی، گوینده و مجری کارشناس پیشکسوت شبکه رادیویی ورزش که چندی پیش به دلیل شکستگی ناحیه لگن و پا در بیمارستان بستری بود، صبح ١٢ اردیبهشت در بیمارستان دار فانی را وداع گفت.  

تشییع پیکر این پیشکسوت روز یکشنبه( ۱۶ اردیبهشت) ساعت ۹:۳۰ صبح در مسجد بلال صداوسیما برگزار می‌شود و همچنین مراسم یادبود او روز دوشنبه(۱۷ اردیبهشت) از ساعت ۱۳ الی ۱۴:۳۰ در مسجد بلال صداوسیما خواهد بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فلسطین؛ الگوی آزادی خواهی ملت های مسلمان
  • برگزاری طرح «هر روستا یک خانه قرآن» در ملایر
  • بررسی یک اتفاق بزرگ؛ مصطفی آجورلو به مدیرعاملی استقلال نزدیک است؟
  • «طاووس خانم و ازدواج‌هایش» روی صحنه می‌رود
  • عجیب اما واقعی؛ جلسه سمیعی با حجازی در دفتر آجورلو برگزار شد! + عکس
  • روایت سردار رادان از ویدئوی جنجالی زن بی‌حجاب قـاریِ قرآن: کار دشمنه | فیلم
  • (ویدئو) روایت سردار رادان از ویدئوی جنجالی خانم بی‌حجاب قاریِ قرآن
  • صداوسیما یکی از بهترین‌هایش را از دست داد
  • لیگ ملت‌های والیبال یکی از ستاره‌هایش را از دست داد
  • ببینید | روایت سردار رادان از ویدیوی جنجالی خانم بی‌حجاب قاریِ قرآن